ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Волочиській громаді вшанували пам’ять учасників Другої світової війни

Дата: 10.05.2019 10:47
Кількість переглядів: 685

Фото без описуОсновний традиційний захід до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проведено 9 травня у Волочиську. Урочистою ходою представники влади, ветеранських організацій, учнівської молоді, громадськості пройшли до Меморіалу Слави та поклали квіти до братської могили, у якій знайшли свій останній спочинок 574 визволителі краю.

Лейтмотивом урочистого мітингу стала теза про наступність поколінь захисників Вітчизни, пронесення традицій військової звитяги, необхідність патріотичного виховання дітей та юнацтва. У своєму виступі міський голова Костянтин Черниченко наголосив на тому, що подвиг визволителів краю та волочисьців, які брали участь у бойових діях, не може бути стертим із пам’яті і є дороговказом для захисників сьогодення. Голова районної ради ветеранів війни та праці Олексій Довгалюк зазначив для присутніх, що Друга  світова залишається зразком мужності й самопожертви людей, символом вічної скорботи за полеглими.

По завершенні урочистостей відбувся тематичний концерт, на якому аматорами галузі культури, освіти, Волочиського машинобудівного заводу виконано відомі українські класичні і сучасні твори про війну та ветеранів.

Керівництвом та працівниками міської ради також покладено квіти до символічного каменю на місці майбутнього пам’ятникам героям війни на Сході України та пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

Святкові заходи продовжено у вечірню пору в міському парку культури та відпочинку, де пройшов розважально-танцювальний вечір для літніх людей із караоке під улюблені мелодії минулих років.

Заходи до Дня Перемоги відбулися в кожному населеному пункті Волочиської ОТГ. Напередодні свята представники міської ради відвідали родини учасників бойових дій, віддали шану живим ветеранам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора