ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майстер-клас із писанкарства!

Дата: 24.04.2019 16:44
Кількість переглядів: 640

Фото без опису24 квітня, напередодні Великодніх свят, у міському ЦКД «Гармонія» проведено майстер-клас із писанкарства від майстра народного мистецтва, члена Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України,   викладача Волочиської дитячої школи мистецтв Г.М.Єрменчук-Гручман та її вихованців - дипломантів та учасників багатьох Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів, виставок, пленерів, учнів творчої майстерні «Первоцвіт» Волочиської ДШМ та Полянської ЗОШ: Катерини Салміної, Каріни Нікітюк, Вікторії Ямкової, Наталії  та Діани Петучих , Анастасії Ковальчук, Анастасії Писарук, Назара Щесняка та Богдана Вітюка.

З побажаннями зберегти та популяризувати на теренах краю  писанкарство до учасників майстер-класу звернулися заступник міського голови Клімова О.М. та начальник відділу культури і туризму міської ради В.І.Матусяк.

Захід розпочався відкриттям   виставки писанок та великодніх рушників, виконаних майстринею та її вихованцями,  а також працівниками ЦКД «Гармонія», Чухелівського, Полянського, Користовецького СБК.

28 учасників майстер-класу отримали необхідні знання та навички, дізналися про усі тонкощі  розпису цього давнього оберегу кожної української родини. Цікаво, що серед присутніх був й 7-річний Крістіан Мендель, що  проживає у Іспанії, а на захід його привів дідусь.  

Є надія, що завдяки людям мистецтва традиції українського писанкарства передаватимуться наступним поколінням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора