ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хор "Подільське намисто" підкорив Закарпаття!

Дата: 18.03.2019 09:47
Кількість переглядів: 680

Провідний колектив Волочиського міського ЦКД "Гармонія" - Народний аматорський хор "Подільське намисто", очолюваний Катериною Білокриницькою, 16 березня повернувся із Хуста.

У цьому місті відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс стрілецької пісні "Красне поле", у якому взяли участь колективи кількох областей України. Захід приурочено 80-ій річниці проголошення незалежності Карпатської України. Хор та оркестрова група представили на розсуд високоповажного журі на чолі з професором П.О.Андрійчуком 3 твори.

Наш колектив у підсумку нагороджено дипломом за II місце. Учасники хору мали змогу ознайомитися із колоритом Хуста, погуляти його вулицями, оглянути унікальний костел св. Єлизавети та понасолоджуватися розкішною панорамою із висоти знаменитого Хустського замку. Колектив висловлює вдячність Волочиській міській раді та благодійному фонду народного депутата України С.Лабазюка "Ми поруч" за фінансову допомогу в організації поїздки.

Нагадуємо, що у березні 1939 року Хуст став столицею Карпатської України, яка проголосила незалежність та обрала президентом Августина Волошина. Проте за кілька днів країну окупувала хортистська Угорщина. Красне поле - місцевість біля Хуста, де Карпатська Січ чинила героїчний опір 40-тисячній угорській армії. Ці події засвідчили єдність закарпатців з українським народом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора