ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

100-річчя від Дня Соборності України

Дата: 22.01.2019 16:08
Кількість переглядів: 655

Фото без опису22 січня 2019 року Україна відзначала День Соборності та 100-ліття проголошення Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою.

Цього дня на мосту через річку Збруч, де колись пролягав кордон між Австро-Угорщиною та Російською імперією з національною символікою та українськими костюмами відбулась зустріч делегацій від Хмельницької та Тернопільської областей, у якій взяли участь народні депутати України Сергій Лабазюк та Михайло Головко, представники обласної, районної та місцевої влади вищеназваних областей, Волочиського і Підволочиського районів та об’єднаних територіальних громад, священики – представники різних релігійних конфесій, громадськість.

Після традиційного обміну короваями на мосту відбулось з’єднання Державного Стягу. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час Революції Гідності, операції об’єднаних сил на Сході країни, а також тих, хто долучився до становлення єдиної суверенної та незалежної України. Духовними отцями проведено спільну молитву.

Святковий настрій присутнім подарували творчі колективи Волочиської та Підволочиської територіальних громад, а також Заслужений артист України – Володимир Вермінський, а по завершені концертної програми, відбулося справжнє театралізоване військово-історичне дійство «Бій підрозділів війська УНР проти збройних відділів більшовицької Московії» від учасників Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» із м. Львів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора