ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання комісії з питань захисту прав дитини та сім'ї

Дата: 29.12.2018 11:10
Кількість переглядів: 687

Фото без опису28.12.2018 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини та сім”ї при виконавчому комітеті Волочиської міської ради. Члени комісії розгляну питання порядку денного, основним питанням було «Аналіз роботи відділу у справах дітей та сім’ї, обліку бездомних громадян комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Волочиської міської ради за 2018 рік»

Трачук Світлана Миколаївна - завідувач відділом у справах дітей, сім′ї та обліку бездомних громадян проінформувала присутніх про досягнення фахівців із соціальної роботи за рік. Та відзначила, що основним і пріоритетним напрямком роботи відділу є соціальна підтримка сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Фахівці відділу протягом 2018 року працювали із сім′ями, які опинились в складних життєвих обставинах, та не мали змоги подолати їх самостійно. Сім'ям надавались послуги для покращення соціально-побутових умов, вживались заходи щодо налагодження взаємостосунків в родині, проводилась профілактика життєво - небезпечних хвороб та популяризації здорового способу життя. В банку даних сімей, які опинились в складних життєвих обставинах у 2018 році перебувало 67 сімей, в яких виховуються 166 неповнолітніх дітей.

Протягом 2018 року 28 сім’ям, в яких виховуються 104 неповнолітніх дітей, що перебували під соціальним супроводом було надано 2048 соціальних послуг з проблем сім’ї, міжособистісного спілкування, здоров’я, залежностей та працевлаштування, виховання дітей та безвідповідального батьківства, взаєморозуміння в родині, навчання, оздоровлення, захисту прав дітей та ін..

За результатами роботи у 2018 році із соціального супроводу було знято всього 22 сім’ї:

У 19 сім’ях, які перебували під соціальним супроводом мінімізовано складні життєві обставини, дані родини продовжують перебувати на обліку як такі, що опинились в складних життєвих обставинах.

За результатами роботи за 2018 рік виведено з журналу обліку сімей - 5 сімей у зв’язку з подоланням складних життєвих обставин.

Проводилась соціальна робота з 9 сім’ями вимушено переміщених осіб (в яких виховується 5 дітей) та з 58 сім’ями учасників АТО ( в яких виховується 16 дітей).

На території Волочиської ОТГ проживає 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 8 дітей позбавлених батьківського піклування та 1 ДБСТ, в якому виховується 10 дітей (1 - дитина – сирота, 9 - дітей, позбавлених батьківського піклування). За 2018 рік ДБСТ та прийомним сім’ям надано 427 послуги.

Вся соціальна робота відділу у 2018 році була спрямована на збереження біологічної сім′ї для дитини.

Виступила директор Комунальної установи Лариса Петрівна Гуцал, яка зробила акцент на професійних та особистих якостях фахівців із соціальної роботи установи та їх вплив на ситуацію, яка трапляється з підопічними установи. Адже від фахівця, дуже часто залежить благополуччя в родинах з якими він працює а інколи і здоров’я та життя дитини. Тому що вчасна соціальна допомога, його небайдужість до ситуації, що склалась можуть упередити поглиблення кризи в родинах.

Присутні були залучені до дискусії та провели аналог на життєвому прикладі обговоривши відеоролик «Розведена відповідальність» - батьки чи соціальні служби, питання яке турбує кожного з нас.

Дискусія виявилась плідною та конструктивною, директор вказала на недопрацювання в роботі працівників установи та подякувала депутатському корпусу та працівникам міської ради та виконавчому комітету за сприяння у повсякденній роботі установи. Вона наголосила що без автомобіля, який був придбаний у 2018 році та достатньої кількості паливно – мастильних матеріалів для установи, робота працівників була б менш ефективною. Новий автомобіль дав можливість безперебійної роботи у виїздах «мобільного соціального офісу» для наближення соціальних послуг до місця проживання сільського населення та звільнив від перенавантаження «Соціальне таксі». В результаті кожен автомобіль покращив якість обслуговування всіх соціально - незахищених категорій громадян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора