ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безпека-запорука здоров’я!

Дата: 14.12.2018 08:33
Кількість переглядів: 772

Фото без описуВ нашому місті чимало салонів краси, перукарень, місць, де виконуються манікюри, а також косметичних кабінетів, що надають свої послуги населенню. Салонні процедури вже давно перестали бути привілеєм, навпаки, зараз практично кожна дівчина, жінка ходить на манікюр, відвідує перукаря, деякі і косметолога. За робочий день майстер може прийняти від кількох осіб до десятка клієнтів. Місця, де надаються ці послуги асоціюються у нас не тільки з красою, але і з чистотою, та й як може бути по іншому – адже всі процедури , так чи інакше стосується особистої гігієни.

Лише за  2018 рік у Волочиському  районні зареєстровано  12 випадків захворювань вірусними гепатитами А,В.С. В Україні все частіше зустрічаються випадки зараження інфекцією клієнтів салонів краси. Досить маленької рани під час обрізання кутикули, щоб бактерії з інструменту потрапили у кров. Деякі манікюрні салони досить небезпечні. Це тому, що в них не завжди належним чином стерилізують обладнання між процедурами та після кожного клієнта. Для ефективного очищення обладнання його слід дезінфікувати шляхом занурення в відповідному дезрозчинні і наступним етапом є обов’язкова стерилізація в сухожаровому або паровому стерилізаторі, а не просто зрошення дезрозчином. Пакет з інструментом майстер повинен розкрити при клієнті. Що стосується дерев’яних інструментів, то вони повинні бути одноразовими. У чесних салонах, палички ламають відразу після використання. Серветки також повинні використовуватися одноразово  для кожної руки.

Щоб перевірити, чи обладнання для дезінфекції та стерилізації відповідає вимогам медичного обладнання клієнт може попросити показати відповідний сертифікат, а також вимагати протоколи результатів періодичного дослідження інструменту на стерильність. Кожен клієнт не просто має на це право – він зобов’язаний це зробити, щоб оберегти себе та свою сім’ю від можливості зараження вірусами ВІЛ та  гепатиту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора