ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У підсумку другого етапу Бюджету участі допущено до голосування 9 проектів

Дата: 26.10.2018 14:39
Кількість переглядів: 838

Фото без описуЗагалом на фінансування з міського бюджету в рамках Програми бюджетування за участі громадськості, мешканці громади подали 12 проектів, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади.

9 проектів із 12 цього року дійшли до етапу голосування за ініціативи в рамках громадського бюджету. Авторам 3  проектів Комісія відмовила (Протокол №1, сайт міської ради розділ «Бюджет участі»).

Головними причинами відмови стали насамперед недотримання вимог, визначених у Положенні про бюджетування за участі громадськості:

- занадто  високий кошторис  передбачених  у проекті можливих робіт (понад двісті тисяч гривень), що було обґрунтовано під час засідання;

- проект не є цілісним, а має незавершений (фрагментарний) характер -  виконання запропонованих робіт, які в подальшому потребуватимуть додаткового виділення коштів;

- відсутність технічних можливостей виконання запропонованих завдань;

- мають обмежений доступ до мешканців, тобто не є загальнодоступним для жителів усієї громади;

- дублюють роботу, яка вже здійснюється.

Ініціативи мешканців громади для подальшого практичного втілення, обиратимуть з 5 (п’ятого)   по 25 (двадцять п’яте) листопада. Одна людина зможе проголосувати одночасно за три проекти.  

Свій голос за той чи інший проект жителі Волочиської громади зможуть віддати за допомогою веб-порталу або завдяки паперовим анкетам.

Цього року працюватиме 21 пункт для голосування. Один із них розміщуватиметься в приміщенні Волочиської міської ради (вул. Незалежності, каб. 302), інші двадцять у приміщеннях старостатів (Протокол №1, сайт міської ради розділ «Бюджет участі»).

Немає єдиного рецепту громадського бюджету, як він повинен відбуватися, які технології повинні застосовуватися, тому під час голосування прийматимуться   пропозиції та зауваження для кращої організації роботи в майбутньому.

ВИСНОВКИ КОМІСІЇ та ПЕРЕЛІК ПРОЕКТІВ, серед яких визначатимуть переможців для реалізації в 2019 році, буде опубліковано на сайті Волочиської міської ради в розділі «Бюджет участі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора