ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стягнення аліментів на утримання дітей з інвалідністю та хворих дітей

Дата: 26.09.2018 16:17
Кількість переглядів: 958

Фото без опису28.08.2018 року набули чинності зміни в законодавстві, одночасно із набранням чинності закону України « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», спрямованих на захист прав дітей та посилення відповідальності батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

Звертаємо увагу, що також змінами передбачено зменшення до чотирьох місяців суму сукупної заборгованості зі сплати аліментів для винесення державним виконавцем постанов про встановлення тимчасових обмежень боржника у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Якщо аліменти сплачуються на утримання дитини з інвалідністю, дитини, яка хворіє на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або на утримання дитини, яка отримала тяжкі травми, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, постанови, зазначені вище, виносяться державним виконавцем за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три місяці. При цьому стягувачем необхідно подати підтверджуючі документи у разі, якщо аліменти стягуються на дитину з інвалідністю чи з певним захворюванням.

Якщо аліменти сплачуються на утримання дитини з інвалідністю, дитини, яка хворіє на тяжкі хвороби, встановлено відповідний перелік хвороб, до яких відносяться:  перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або на утримання дитини, яка отримала тяжкі травми, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, що підтверджується документом, виданим лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я.

У разі перебування виконавчих документів про стягнення аліментів на виконанні у Волочиському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, з метою уникнення непорозумінь, а також при виникненні питань рекомендуємо звертатись за адресою: м. Волочиськ, вул. Лисенка, 4 (3-й поверх). Також необхідну інформацію можна перевірити самостійно в публічному реєстрі, які мають заборгованість зі сплати аліментів - https://erb.minjust.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора