ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗМІНИМО ОСВІТУ — ЗМІНИМО УКРАЇНУ

Дата: 12.09.2018 15:49
Кількість переглядів: 734

Змінимо освіту — змінимо україну, під такою назвою відбувся форум освітян волочиської отг. Сьогодні українська школа на шляху грунтовних перетворень. Ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року Закон «Про освіту» започаткував масштабні реформи у галузі. На сучасному етапі розвитку суспільство ставить перед освітою нові цілі. Концепція «Нової української школи» — це, свого роду, програма нововведень до середньої освіти у державі, яка має за мету створити школу, у якій буде приємно навчатись, і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті, а для цього треба змінити підхід вчителів до навчання учнів, а самих дітей зробити не стільки знаючими, скільки — думаючими громадянами.

31 серпня у Волочиському НВК відбулось традиційне серпневе зібрання – форум освітян Волочиської ОТГ «Змінимо освіту — змінимо Україну», де були підбиті підсумки роботи за 2017-2018 навчальний рік, оцінено здобутки та досягнення, а також вироблено нові стратегічні пріоритети розвитку освіти громади, шляхи їх реалізації. Адже вересень 2018 року є знаковим, — цьогоріч повномасштабно стартує Нова українська школа. Загальна середня освіта переходить на 12-ти річний термін навчання.  Мета Нової школи полягає у тому, що потужну державу і конкурентну економіку забезпечить згуртована спільнота творчих людей, відповідальних громадян, активних і підприємливих, саме таких повинна готувати середня школа Украї-ни.

Начальником відділу освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради Аллою Плотніковою (на фото) був проведений детальний аналіз роботи за минулий навчальний рік та окреслено плани і перспективи на наступний. Прозвітовано, як заклади освіти підготувались до Нової української школи. 100 % дітей забезпечені підвезенням до місць навчання 10-ма шкільними автобусами, 6 з яких придбано вже за час існування ОТГ.

Всі учні початкових класів та пільгових категорій забезпечені 2-разовим харчуванням в день за кошти міського бюджету. Закуплено всю необхідну техніку, дидактичний матеріал, комп’ютерне забезпечення для учнів 1-х класів на суму 1 млн. 538 тис. гривень, в тому числі майже 230 тис. гривень з міського бюджету. Очікуються одномісні парти для 351 дитини, які вперше за них сядуть у цьому році. Також під час доповіді наочно було представлено живе життя шкіл, що відображалось у цікавих слайдах. Присутні педагоги мали можливість поділитись досвідом та надбаннями кожного із закладів ОТГ. Алла Миколаївна щиро подякувала усім керівникам закладів освіти та усім педагогічним колективам за те, що на належному рівні тримають освітянський прапор нашої громади, адже наша освіта і в інтелектуальному, і в творчому, і в спортивному напрямках є однією з кращих в області, багато років поспіль утримує 1-ше місце в області з питань роботи з обдарованою учнівською молоддю. Добрими є результати і цьогорічного ЗНО: з 14 претендентів на відзнаки — усі підтвердили рівень своїх знань. Також вона подякувала міській раді і, особливо, міському голові Волочиської ОТГ Костянтину Черниченку за турботу про освіту, народному депутату Украї-ни Сергію Лабазюку за постійну підтримку галузі.

За підготовку закладів до нового навчального року та високий професіоналізм, були нагороджені 6 кращих керівників закладів.

«Дошкільна ланка — фундамент нової української школи», — на цьому у своїй доповіді наголосила методист методкабінету Любов Новікова. Як заклади загальної середньої освіти забезпечують реалізацію завдань концепції Нової української школи презентувала методист методкабінету Наталія Королюк. Заступник міського голови Оксана Клімова привітала освітян з початком нового навчального року, подякувала за підготовку закладів освіти до роботи, та  сказала, що нам є чим і ким гордитись, а також закликала освітян до нових, креативних та інноваційних методів роботи.

Міський голова Костянтин Черниченко наголосив на завданнях і проблемах, пріоритетах розвитку освіти в громаді, фінансових аспектах та зобов’язаннях, освоєнні коштів та виділенні додаткового фінансування на оновлення закладів освіти, на ремонтах та забезпеченні матеріально-технічної бази закладів, харчуванні дітей та їх оздоровленні. Він зазначив, що більше 60% міського бюд-жету виділяється на утримання освітньої галузі. А на підготовку закладів до роботи у новому навчальному році виділено більше 10 млн. гривень. І депутати, і члени виконавчого комітету міської ради підтримують усі ініціативи стосовно розвитку закладів освіти громади, розуміючи значення освіти та виховання підростаючого покоління. Користуючись нагодою Костянтин Володимирович подякував директорам міських шкіл: В. Ліннику (ЗОШ №5), В. Ревуцькому (НВК), О. Пересуньку (ЗОШ №1), О. Казанішеній (ЗОШ № 3) за відповідальне ставлення до роботи. Згідно рішення виконкому і розпорядження міського голови, почесними грамотами за вагомий внесок у розвиток освіти громади, підтримку освітнього авторитету, впровадження в практику роботи сучасних інноваційних технологій, підготовку закладів освіти до функціонування у новому навчальному році, реалізацію завдань концепції Нової української школи, було відзначено п’ятьох керівників закладів освіти ОТГ.

Загалом захід пройшов на високому професійному рівні та у доброзичливій атмосфері співпраці і розуміння. Всі заклади освіти об’єднаної територіальної громади готові до початку нового навчального року.  Співпраця між усіма учасниками освітнього процесу — учителями, учнями, адміністрацією, батьками та владою на місцях — наріжний камінь, який допоможе досягти плідних результатів у роботі. Адже тільки так можна змінити освітнє середовище, і врешті зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною. І тоді дійсно, коли змінимо освіту — змінимо Україну.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора