ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Задля чистоти і порядку

Дата: 11.09.2018 08:26
Кількість переглядів: 817

Фото без описуВиробнича та побутова діяльність людини неминуче пов’язана з утворенням твердих відходів. Якщо газоподібні та рідкі відходи відносно швидко поглинаються природним середовищем, то асиміляція твердих відходів триває десятки і сотні років. У кожному домі утворюється велика кількість непотрібних матеріалів і виробів, які ми викидаємо і, зазвичай, називаємо сміттям — тверді побутові відходи — непридатні для подальшого використання харчові продукти та предмети побуту. Традиційно все це викидають, чим грубо порушують один з основних екологічних законів — кругообігу речовин у природі. Ми на межі кризи: кількість сміття постійно зростає, а місця для звалищ стає все менше. Однак існують шляхи вирішення цих проблем, і в низці випадків вони успішно запроваджуються в практику.

В нашому місті санітарний стан та благоустрій завжди був і залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності міської ради та її структурних підрозділів. З моменту утворення Волочиської міської об’єд-наної територіальної громади, значно покращилась матеріально-технічна база комунального підприємства ВКП ЖЕК. За рахунок коштів з міського бюджету для підприємства було  придбано спецтехніку та автомобілі. Сьогодні вже третій за рахунком сміттєвоз переходить на баланс ЖЕКу, який коштує  — 1 млн. 900 тис. гривень, а в загальному капіталовкладень освоєно 7, 5 мільйонів гривень. Міський голова ОТГ Костянтин Черниченко особисто передав ключі водію новенького авто, кваліфікованому та досвідченому фахівцю своєї справи, який все своє життя присвятив комунальній службі, і хоча вже на пенсії, сумлінно та якісно і надалі виконує свою роботу — Олександру Мисану. «Коли я приступив до виконання своїх обов’язків на посаді міського голови, то одним із перших і основних завдань, які стояли перед мною — була проблема вивезення сміття. Нам разом вдалося за ці роки впорядкувати полігон ТПВ, навести порядок, оновити парк автомобілів та необхідної спецтехніки. Ми купили нові сміттєзбиральні автомобілі для того, щоб ви ефективно, комфортно і якісно надавали послуги зі збору сміття нашим жителям. Наступним кроком стане сортувальна станція, щоб 50-60% відходів сортувати, і потім з цього ще мати прибуток. На даний час вже придбано прес для переробки пет-пляшки, який приносить прибуток 10-15 тисяч за півроку. Бажаю, щоб техніка не ламалась, щоб не було збою, і щоб вам комфортно було працювати», — наголосив Костянтин Володимирович під час зустрічі із працівниками комунального підприємства. Окремі слова вдячності міський голова висловив і особисто керівнику підприємства Володимиру Наконечному та працівникам - водіям Юрію Коскіну та Сергію Лівецькому, а також підсобним працівникам Володимиру Ковалю та Андрію Соловйову. Володимир Наконечний подякував міському голові за постійну підтримку та допомогу галузі, за розуміння всіх проблем і готовність їх вирішувати. А ще він побажав щасливої роботи усім працівникам ЖЕКу, адже чистота нашого довкілля — це, перш за все, комфортні умови проживання та здоров’я кожного жителя громади.

Приємно дивитись на населені пункти, де постійно дбають про благоустрій та чистоту. Так, до об’єд-наної територіальної громади входять 40 сіл і місто Волочиськ, які повністю охоплені централізованим вивезенням сміття. Збирання відходів — діяльність, пов’я-зана з вилученням, накопиченням і розміщенням відходів у спеціально відведених місцях чи об’єктах, включаючи сортування відходів з метою подальшої утилізації чи видалення. Збирання та перевезення побутових відходів здійснюються спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. Проведена, і надалі проводиться величезна робота, результати якої тішать жителів громади. Житлові масиви і внутрішньо-дворові території, та інші об’єкти благоустрою міста, обладнуються контейнерними майданчиками, урнами для твердих побутових відходів та окремо для пластикових відходів.   

Продовжується робота з облаштування сміттєвих площадок, зокрема, з встановлення накриття та огорожі, що не допускатиме розкидання сміття, доступу до контейнерів тварин та птахів, а також створить охайний зовнішній вигляд. Встановлені нові, і закуплено згідно потреб, металеві євроконтейнери, які дозволяють викидати відходи без прямої участі людини, а за допомогою сміттєзбиральної машини. В перспективі планується встановлення на сміттєвих площадках контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. По усіх селах організовано централізований збір твердих побутових відходів згідно графіка, один раз на тиждень в кожному населеному пункті, де укладено договори із мешканцями про вивіз відходів по затвердженому тарифу. Це зроблено з метою ліквідації стихійних сміттєзвалищ, врегулювання екологічної ситуації та забезпечення належного благоустрою територій сіл та міста.

Ще багато потрібно зробити і вдосконалити у галузі ЖКГ, але те, що ми бачимо — це копітка робота усіх працівників галузі, які добросовісно виконують поставлені перед ними завдання та постійна рука на пульсі життя у вирішенні усіх проблем з боку міської влади. А така співпраця приносить тільки користь для жителів Волочиської об’єднаної територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора