ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ой на Івана, тай на Купала у Волочиській ОТГ

Дата: 10.07.2018 13:33
Кількість переглядів: 2297

На свято Купала велику силу мають вогонь і вода, а ще більшу – дерева, зілля і трави. Цьогоріч традицію святкування Івана Купала Волочиська об’єднана територіальна громада продовжила у селі Тарноруда, де в гармонії та красі поєднались розкішна природа і традиції нашого краю. Головною метою свята є повага до українських традицій, звичаїв та обрядів, згуртованість та єдність у спільному дозвіллі жителів Волочиської громади.

Театралізоване дійство підготували та провели працівники Волочиського міського центру культури та дозвілля «Гармонія». Загадкові мавки, казкові персонажі та химери вийшли на берег біля річки і заворожили всіх присутніх. Під час виступів дітей гості свята побачили, які традиції відзначення цього свята були колись на Україні. Із цим чудовим святом привітали присутніх народний депутат України Сергій Лабазюк, заступник міського голови Олександр Васильченко, заступник генеральний директор ТОВ «Волочиськ-агро» агропромхолдингу «Астарта-Київ» Людмила Адамчук.

Концертна програма була різноманітною та насиченою. Колективи художньої самодіяльності клубних установ Волочиської ОТГ презентували свої таланти та майстерність. Захопливо звучали фольклорні та народні мотиви, пісні та танці. Шалені емоції та позитивний настрій забезпечили усім присутнім на святі під час розваг, ігор та дискотеки. Всіх частували смачними наїдками та напоями, бо яке ж українське свято не обходиться без щедрого застілля, яке було безкоштовно організоване за сприяння міської ради, благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч», ТОВ «Волочиськ-агро» та ПП «Аграрна компанія 2004». Також усі охочі мали можливість придбати собі вироби народного вжитку у торгівельних палатках.

У день Івана Купала всі дівчата водили хороводи, під супровід розлогих пісень. За традицією, усі плели віночки із пахучих трав та пускали їх на воду. Чарівне багаття зібрало всіх біля вогню, об’єднало єдиним почуттям щастя, радості, піднесення та умиротворення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора