ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято мистецтва - головна подія навчального року.

Дата: 05.05.2018 10:58
Кількість переглядів: 1076

Фото без описуОдним із закладів, діяльність якого спрямована на реалізацію Програми з обдарованою молоддю у нашій громаді, є Волочиська дитяча школа мистецтв.

27 квітня у Волочиському міському центрі культури та дозвілля «Гармонія» відбувся звітний концерт даного закладу, який є підсумком роботи викладачів та учнів за навчальний рік.

В цьому році, як завжди, міській дитячій школі мистецтв є чим пишатися. Адже чимало вихованців цього навчального закладу – дипломанти, лауреати й переможці престижних обласних, регіональних, Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів та конкурсів.

Програма концерту була надзвичайно різноманітною та насиченою. Майже дві години глядачі насолоджувалися майстерністю гри на різних інструментах як окремих виконавців, так і учнівських ансамблів.

Юні артисти поєднали класичну, народну та сучасну музику, а також мистецтво танцю та вокальний спів. За допомогою музичних інструментів, серед яких – домра, сопілка, саксофон, ксилофон, бандура, баян, скрипка, гітара та фортепіано, учні створили справжню атмосферу свята. Із захопленням глядачі сприймали виступи вокалістів.

Неодноразово на сцені демонструвала свій талант стипендіат Волочиського міського голови юний скрипаль, Тимощук Олександра.

Естетичну насолоду присутнім подарувала яскрава виставка робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Художнє мистецтво було представлене в різних жанрах: графіка, пейзаж, натюрморт, портрет. Виконуючи роботи, діти продемонстрували високу майстерність володіння олівцем, тушю, гуашевими, акриловими, акварельними і олійними фарбами. Цікаві були роботи з паперопластики, скульптури з глини, а також розписи по склу та шовку, писанкарство. На виставці були представлені творчі роботи учениці Аліни Нагурної, яка в цьому році серед учасників майже з 200 країн виборола Диплом І ступеня на XVIII Міжнародному конкурсі дитячої художньої творчості «Прекрасна твоя, моя і кожного планета Земля» в Японія.

Яскравими були виступи трьох зразкових колективів хореографічного відділення школи. В концертній програмі глядачам було представлено різножанрові хореографічні постановки.

 Вихованці міської ДШМ вразили усіх присутніх своїм артистизмом та сценічною підготовкою. Виконавська майстерність, розмаїття яскравих образів, натхнення та емоційне піднесення — все це створило особливу атмосферу концерту, який пройшов на одному подиху.

Завітали на звітний концерт гості – заступник міського голови Оксана Клімова, в.о. начальника відділу культури і туризму міської ради Тетяна Гиндра та начальник сектору культури і туризму Волочиської РДА Володимир Матусяк. Вони сказали багато приємних, теплих слів щодо виступу дітей, подякували за гарно проведений час та побажали учнівському та педагогічному колективу навчального закладу творчого натхнення у роботі та навчанні.

Свято таланту та мистецтва вдалося. Вихованці та викладачі школи мистецтв вкотре довели, що результат їхньої роботи важливий, він викликає захоплення, дає наснагу та сили нашим дітям для подальших звершень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора