ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ляльковий театр у Бальковецькому навчально-виховному комплексі

Дата: 18.04.2018 08:15
Кількість переглядів: 1027

Одним із напрямів реалізації Програми роботи з обдарованою молоддю у Волочиській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки є підтримка роботи Волочиського міського будинку дитячо-юнацької творчості, його відділення та гуртків. Відрадно, що цей заклад охоплює не лише дітей міста, а й сіл громади.

Так на базі Бальковецького навчально-виховного комплексу діє чудовий творчий дитячий колектив – ляльковий театр «Барвінок», керівником якого є талановита, креативна та відповідальна вчителька Томчук Валентина Григорівна.

Ляльковий театр – це мистецтво. Як і кожен з його видів, він є універсальним засобом розвитку емоційної сфери, образного мислення, естетичної свідомості та творчих здібностей особистості. Театр пропагує дитячу творчість майже 20 років.

Ляльковий театр працює у кількох напрямках:

  • систематичне розширення знань про види мистецтва взагалі і ляльковий театр зокрема;
  • підготовка учнів до сприйняття конкретної вистави;
  • самостійна діяльність гуртківців у створенні лялькових вистав;
  • початкові навички розробки та написання сценарію;
  • виготовлення ляльок та декорацій;
  • вокальні заняття.

Основною метою роботи гуртка «Барвінок» є виховання дітей засобами театрального мистецтва. Програма передбачає цілий комплекс навчальних дисциплін, що розв’язують ряд творчих завдань:

- виховання художньої уяви, творчої ініціативи, емоційної гнучкості, культури мови, естетичних смаків та оцінок;

- підтримка народної творчості, звичаїв і традицій;

- створення умов для розвитку творчих здібностей учнів, формування моральних цінно­стей і орієнтирів особистості, забезпечення естетичного виховання. Театральні ігри, підготовка лялькових вистав сприяють розвиткові всебічних знань, умінь та творчості школярів. Діти, готуючись до лялькової вистави, випробовують себе як актори, художники, співаки, музиканти, їх діяльність - це нові відкриття для себе: розуміння авторського задуму, виявлення свого ставлення до зображуваного.

У роботі з дітьми передбачається вивчення акторської майстерності, сценічної мови, сценічного руху і пластики, вокалу, початкових навичок розробки і написання сценарію, пошиття ляльок. Програма гуртка розрахована на 4 години на тиждень. Заняття гуртка проводяться 2 рази на тиждень по 2 години.

Гуртківці є постійними учасниками заходів у своєму закладі, в громаді, обласних конкурсів-оглядів театрального мистецтва. На рахунку лялькового театру десятки показаних вистав: «Колобок», «Рукавичка», «Солом´яний бичок», «Червона шапочка», «У казковому лісі», «Колобок на новий лад», «Теремок», «Колосок», «Котик і Півник», «Колосок», «Бабина і дідова дочка», «Івасик Телесик», «Їжачкова шубка», «Півник і двоє мишенят», «Кривенька качечка», «Чоботар», «Коза – дереза» (вистава посіла ІІ місце в обласному огляді у м. Хмельницькому).

Батькам вихованців приємно, що їхні діти зайнятті цікавою і корисною справою в позашкільний час. А громада пишається тим, що у нас є такі творчі дитячі колективи та педагоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора