ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великоднє диво

Дата: 12.04.2018 13:51
Кількість переглядів: 871

Фото без описуРозвиток дитячих талантів обдаровань та здібностей, підтримка народних звичаїв  та традицій на території громади є одним із напрямів роботи Волочиської міської ради.

Саме з цією метою нещодавно було прийнято Програму роботи з обдарованою молоддю. Свідченням її дії стали заходи з нагоди Великодня.

Це свято є головним святом ??у році для всіх православних християн.  Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. За переконанням православних віруючих, Великдень пов'язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами. Чимало обрядів і традицій в Україні пов'язане з ним, і кожному населеному пункті вони різні. Та є єдиний символ свята для всіх нас – пасхальна писанка. Місцеві майстри виготовляють справжні шедеври з неповторними малюнками і орнаментами. 

Напередодні Великодніх свят учні навчальних закладів освіти Волочиської об’єднаної територіальної громади, готуючись до Світлого свята Христового Воскресіння, брали участь у різноманітних заходах: виготовляли великодні дерева, малювали малюнки та розмальовували писанки.

30 березня у Бальковецькому навчально-виховному комплексі відбулось чудове родинне свято -  відкрите заняття гуртка «Писанкарство», яке майстерно провела вчитель початкових класів, керівник гуртка Демчук Галина Михайлівна. Майстриня розпочала заняття з короткого опису, що символізує писанка для українського народу. Діти дізнались про те, що писанка не просто розфарбоване яйце, а символ Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості. Із сотні існуючих орнаментів учасникам було запропоновано освоїти два основних. Діти разом із своїми бабусями обирали цікаві візерунки, різноманітні символи та фігури, аби писанка вийшла найкращою.

Свято завершилось виставкою писанок, зроблених дитячими руками, та пригощанням смачною пасочкою, спеченою бабусею вихованки гуртка.

Було приємно бачити на обличчях дітей зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Думаю, що гармонійну атмосферу, яку відчули усі під час написання писанок, діти понесуть у свої домівки  та  продовжать неповторні  українські звичаї у своїх сім’ях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора