ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ЛЕСИНА КАЗКА»

Дата: 29.02.2016 15:43
Кількість переглядів: 1080

Фото без описуЗ не такої вже й далекої минувшини проте вже мовби серпанок легендарності, проступає до на образ поетеси, образ ніжний і чистий. Майже ніколи – веселий, частіше – в задумі чи смутку. Кожним словом, кожним проминем думки, кожним болем живе в душі нашого народу людини, що ім’я Їй – Леся Українка.


Пізнання самої себе було головним завданням та її покликанням. Вона з 14 років вела тридцятилітню війну з хворобою і при цьому чудово грала на фортепіано, малювала, перекладала твори європейської літератури. Леся Українка володіла 12 іноземними мовами. Вперше вона опублікувала свої вірші у 13 років, через два роки вона видала збірку своїх перекладів творів Миколи Гоголя, а в 19 років написала для своїх молодших сестер підручник «Стародавня історія східних народів». Загалом поетеса створила понад 20 драм, видала 3 книги поезії, писала казки, балади, поеми, новітні оповідання, критичні та публіцистичні статті.
На цьому розпочався відбірковий етап обласного огляду-конкурсу «Лесина казка», приурочений 145-річчю з дня народження Л.Українки. Огляд-конкурс розпочав народний аматорський хор «Мелос» БК «Гармонія», керівник заслужений працівник культури України Цезарій Зюлковський. 
Конкурс проводився в наступних номінаціях: вокальне мистецтво, театральне мистецтво, художнє читання. На високому професійному рівні виконувалися твори Лесі Українки, як самими юними виконавцями так і в поважному віці. На протязі всього часу група підтримки-вболівальники отримували велике насолодження. 
Кращі з кращих по результатам журі були нагороджені: дипломом І ступеня Аня Ярмолаєва – Копачівський СБК, дипломом ІІ ступеня Софія Гурц – учасниця театру «Райдуга», дипломом ІІІ ступеня Аня Онуфраз – Маначинський СБК.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Репортаж – Микола Сеник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора