ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волочиська міська рада стимулює створення ОСББ

Дата: 07.02.2018 09:34
Кількість переглядів: 848

Фото без опису6 лютого 2018 року, відбулася зустріч голови Волочиської міської ради Костянтина Черниченка з мешканцями будинку по вул. Музейна 32.

Головною темою зустрічі Костянтина Володимировича були питання реалізації права вибору організації з обслуговування власного житла мешканцями багатоквартирних будинків та створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків).

У ході зустрічі було обговорено багато гострих питань, які стосуються створення ОСББ: це і здійснення капітального ремонту будівлі перед створенням ОСББ, отримання пільгових кредитів для ремонтних робіт, нарахування пільг та субсидій, підтримка співвласників багатоквартирних будинків з боку держави та органів місцевого самоврядування.

Сьогодні, створення ОСББ це ефективний механізм впровадження енергозберігаючих заходів в побуті шляхом часткового відшкодування з міського бюджету суми за кредитами, одержаними ОСББ, ЖБК на реалізацію енергозберігаючих заходів. Кошти насамперед спрямуватимуться на модернізацію, реконструкцію, утеплення і ремонт покрівель, дахового перекриття, підвальних приміщень, всіх інженерних мереж і обладнання у будинку, утеплення під’їздів (встановлення та заміна вікон, вхідних дверей), модернізацію систем освітлення під’їздів, заміна та встановлення головних розподільчих щитів у житлових будинках, утеплення стін фасаду.

Присутні на зустрічі домовилися предметно опрацювати отриману інформацію, з тим щоб прийняти найбільш правильне рішення і наступної зустрічі визначитися з тією формою організації обслуговування, яка відповідає їхнім інтересам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора