ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АФГАН В ДУШІ МОЇЙ…

Дата: 29.02.2016 14:50
Кількість переглядів: 1011

Фото без опису15 лютого – скорботний день пам’яті воїнів афганців. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто поліг на Афганській землі.


25 грудня 1979 року Радянські війська були введені у Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Для тисяч солдат, їхніх батьків, матерів, братів та сестер розпочалася жорстока, кривава війна в Афгані. Вона чорним смерчем пронеслася над просторами України. Зачепила, переважно, прості родини робітників та селян, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти.
Майже за 10 років бойових дій, як тоді казали, «за річкою», аби зайвий раз не згадувати слово «Афганістан». На кладовищах України з’явилося понад 3 тисячі свіжих могил з юним обличчям на фотографіях. Вони просто виконували свою військову повинність, але свій безвихідний обов’язок. Але чесно та героїчно, до останнього подиху.
День 15 лютого назавжди залишиться для всіх нас затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем виводу військ з Афгану. Це день скорботи і вшанування тих, хто не повернувся з цієї «проклятої війни» і свято для тих, хто залишився живим і залишився серед нас.
Афганська фіна – сама трагічна сторінка історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше ніж Велика Вітчизняна. Її ніхто не оголошував, але вона забрала життя багатьох українців і залишила по собі невиліковні рани у тисяч українських родин. Тільки з Волочиського району не повернулися до рідного дому: КОЛОДІЙ Віталій Петрович, БРОДСЬКИЙ Григорій Петрович, ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ Владислав Альбінович, БОНДАРЕНКО Олександр Петрович, ПОХОДОЩУК Ігор Віталійович, НЕБРАЧНИЙ Олег Олександрович, ШКАБАТ Володимир Станіславович та ГАР’ЯН Валерій Федорович.
Громадськість вшанувала пам’ять наших загиблих земляків. Багато молоді міста прийшла до пам’ятника воїнам-афганцям. Разом із громадськістю міста та району прийняли участь перший заступник міського голови ОТГ Олександр Васильченко, голова райдержадміністрації Володимир Сергійчук, голова районної ради Сергій Пазюк та народний депутат України Сергій Лабазюк. Від нашого народного депутата воїни-афганці отримали подарунок-сертифікат на 14 тисяч гривень.
Після цього відбулася тематична програма «І пам’ять серця і вічний смуток». Звучали пісні про Афганістан з вуст самих ветеранів. По закінченню програми відбувся святковий вогник у колі друзів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Репортаж – Миколи Сеника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора