ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«СХІД» ТА «ЗАХІД» РАЗОМ

Дата: 17.03.2017 11:13
Кількість переглядів: 954

Фото без описуУспіхи децентралізації

15 березня до міста Волочиськ завітали гості із Харківщини – представники новостворених (на території Харківської області) об’єднаних територіальних громад, а також представники тих населених пунктів, які знаходяться на шляху об'єднання, на чолі із керівником Центру розвитку місцевого самоврядування Харківської області Д. Бариновою. Разом із харків'янами до міста завітав і очільник Центру розвитку місцевого самоврядування в Хмельницькій області С. Яцковський.
Мета приїзду гостей – обмін досвідом створення та життєдіяльності об’єднаних територіальних громад та їх подальше функціонування.

Зустріли гостей Волочиський міський голова ОТГ К. Черниченко, перший заступник Волочиського міського голови ОТГ О. Васильченко, секретар Волочиської міської ради ОТГ А. Коваль, які разом з колегами із Харківщини поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченку, а далі, у малому залі міського центу культури та дозвілля «Гармонія», відбулося засідання із вивчення досвіду, щодо створення та успішного функціонування Волочиської міської об’єднаної територіальної громади.
Голова Волочиської міської ради ОТГ К. Черниченко презентував присутнім етапи створення (об'єднання) Волочиської міської ОТГ, а також детально зупинився на питаннях формування бюджету ОТГ, його доходах та видатках. 
Як зазначив міський голова, вже сьогодні дуже багато зроблено для розвитку тих населених пунктів, які приєднались до Волочиської міської ОТГ, це і ремонт (асфальтування) доріг, і вуличне освітлення, будівництво водогонів, придбання спецтехніки і шкільних автобусів, тощо. Планів є дуже багато і керівництвом Волочиської міської ОТГ буде вжито усіх необхідних заходів, щоб втілити їх у життя, але для цього необхідно прийняття відповідного законодавства на загальнодержавному рівні.
Секретар ради А. Коваль поділилась досвідом співпраці з Інститутом Громадянського Суспільства та спільно розробленим з ним «Стратегічним планом розвитку громади до 2020 року»
Підсумував інформацію керівник Центру розвитку місцевого самоврядування в Хмельницькій області С. Яцковський, який зазначив, що Волочиська міська ОТГ – це потужна команда під керівництвом К. Черниченка, яка виконала грандіозну роботу і досягла поставлених цілей завдяки професіоналізму і вірі у те, що вони роблять.
Також своїм успішним досвідом функціонування в об’єднаній громаді з присутніми поділились старости сіл Яхнівці, Копачівка та Гарнишівка.
Далі розмова проходила у формі діалогу. Колеги із Харківщини ставили питання, які їх цікавили щодо процесу об'єднання та подальшого функціонування об’єднаних громад. Зокрема, їх цікавили питання діяльності ЦНАПів, вирішення земельних питань, вчинення різного роду нотаріальних дій, тощо.
Отримавши вичерпні відповіді на всі запитання харків’яни подякували за роз’яснення та поради.
Гостям також було презентовано відеоролик про Волочиську міську ОТГ після чого керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Харківської області Д. Баринова подякувала К. Черниченку за змістовну розповідь та вичерпні відповіді і вручила для Волочиської ОТГ пам’ятний подарунок.
Голова Волочиської міської ради ОТГ, у свою чергу, подякував колегам за візит та висловив переконання, що майбутнє – за об’єднаними територіальними громадами, завдяки створенню яких населені пункти України зможуть вийти на новий, європейський рівень розвитку та життя.
Разом з делегацією із Харківщини, того дня до Волочиська завітали представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, які ознайомилися із практикою співпраці Волочиської міської ради ОТГ з об’єктами господарювання, забезпеченням інвестиційного клімату в громаді та досвідом створення сприятливих умов для ведення бізнесу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора