ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Соборності

Дата: 22.01.2018 11:35
Кількість переглядів: 916

Фото без описуДень Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в м. Києві.

Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.

І саме сьогодні, 22 січня 2018 року, Волочиська та Підволочиська громади символічно об’єдналися на річці Збруч, яка до 1919 року розділяла їх. Учасники дійства також згадали молодих хлопців-студентів, які билися і поклали голови за Україну під Крутами майже сто років тому.

В заході прийняли участь перший заступник міського голови Олександр Васильченко, заступник міського голови Світлана Івченко, голова Волочиської райдержадміністрації Володимир Сергійчук, голова Волочиської районної ради Сергій Пазюк.

Під час заходу відбулося спільне покладання квітів до закладеного пам’ятного знаку воїнам АТО від Волочиської та Підволочиської громад.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора