ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ХАРАКТЕРНИКИ» - юні патріоти Волочищини

Дата: 02.07.2016 09:39
Кількість переглядів: 833

Фото без описуПатріотичне виховання молоді в умовах сьогодення є одним із найголовніших пріоритетів у державі. 

В середині червня другий рік поспіль у мальовничому селі Самчики Старокостянтинівського району відбувався обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організатори гри – Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді під керівництвом Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації при активній підтримці управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації – подбали про високий рівень підготовки заходу.

Учасники «Джури» – 26 роїв із 18-ти районів і 6-ти міст області – таборувались з 14 по 18 червня на території історико-культурного заповідника «Самчики».

Вперше участь в обласному етапі військово-патріотичної гри взяла команда нашого району – рій «Характерники» (9 учнів Волочиського НВК). Готували команду вчитель фізичного виховання НВК, керівник гуртка Волочиського БДЮТ Олег Бойчук, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Волочиського НВК Володимир Пастух та керівник туристичного гуртка Волочиського БДЮТ Олег Приймак.

Участь нашої команди відбулася завдяки людям, які дбають про патріотичне виховання нашої молоді та небайдужі до її громадянського становлення. Ми щиро вдячні спонсорам поїздки: благодійному фонду народного депутата Сергія Лабазюка «Ми поруч»,  депутату районної ради, голові Волочиської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Ігореві Бойчуку та ТОВ «Агробізнес».

Не зважаючи на те, що команда з Волочиська вперше взяла участь у цій військово-патріотичній грі, але змогла  показати високі результати.  Серед 26 команд наші джуристи посіли  шосте місце і були нагороджені дипломом за участь.

На урочистому відкритті гри перед юними джурами виступили: виконуючий обов’язки заступника голови Хмельницької облдержадміністрації  В.Ц. Олійник, начальник відділу позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації С.І.Фіярська, тимчасово виконуюча обов’язки директора Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Н.В.Колесник.  На відкритті були також присутні начальник управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації Заяц С.В., керівник апарату Старокостянтинівської райдержадміністрації Литвинчук А.В., голова Старокостянтинівської міської ради Мельничук М.С., ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Берека В.Є., директор історико-культурного заповідника «Самчики» Пажимський Б.О., представники численних громадських організацій. З показовими виступами перед юними джурами виступили учасники дитячо-юнацької кінно-спортивної громадської організації «Клуб – козацький герць» та поліцейські головного управління поліції у Хмельницькій області.

Програма гри була різноманітна і насичена, включала проведення видів змагань та конкурсів військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування, а саме: «Впоряд» (стройова підготовка), «Стрільба» (з пневматичної гвинтівки), «Неповне розбирання та збирання автомату АК-74″, «Смуга перешкод» – подолання перешкод на пересіченій місцевості, «Теренова гра» – тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування, «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги, «Квест: Випробування джури» – комплексна командна інтелектуально-екстремальна гра, призначена для активізації знань, умінь та набуття комунікативних навичок в екстремальних умовах. А ще конкурси – «Відун» (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України), «Бівак» з оцінюванням таборування, «Ватра» (творчо-мистецьке представлення рою), конкурс презентацій звітів про виконання завдання відповідно ідейних принципів лицарства «Служити Богові, Батьківщині, ближнім» під гаслом «Добре діло».

 У перервах між змаганнями та конкурсами проводились тематичні виховні та пізнавальні бесіди, майстер-класи і збірки та вишкіл роїв, екскурсії (в т.ч. на військовий аеродром). З учасниками гри спілкувалися волонтер з Корпусу миру Олет Ешлі Лінн (США) на тему «Лідерство. Командна робота», активіст Національної скаутської організації України «Пласт» України Костянтин Мамалига (м. Вінниця).

Швидко промайнули 5 днів джурівського таборування. На урочистому закритті переможцям, призерам та активним учасникам козацької гри вручалися Кубки, медалі, дипломи та грамоти. 

Учасників вітали помічник віце-прем’єр міністра України з гуманітарних питань Палієв Ю.В., голова обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», директор Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Фасоля О.І. та головний суддя гри, тимчасово виконуюча обов’язки директора Хмельницького ОЦТКУМ  Колесник Н.В.

Хоч  Волочиська команда не стала переможцем змагань, а посіла почесне 6 місце, та  учасникам – юним патріотам, вона запам’ятається назавжди. Як написали у своїх анкетах юні джури: «Як на нас, гра «Джура» має надзвичайно великий вплив, на свідомість нинішніх підлітків. Вона загартовує наші дух і тіло, виховує в наших серцях патріотизм, об’єднує зовсім незнайомих юнаків і дівчат в одну команду, допомагає знайти багато нових друзів. Гра розвиває у школярів патріотичний дух, формує навики та знання з військової справи, виховує дисципліну та відповідальність зо долю ближніх. На даний час це дуже важливо для України, тому що через події на Сході нашої держави, бойова підготовка і гартування патріотичного духу – просто невід’ємна частина нашого життя. Ми дуже переймаємося за долю наших батьків, дідів, коханих, і коли в нас буде достатньо навиків, ми залюбки допоможемо нашій країні

Бажаємо юним патріотам і їхнім наставникам подальших перемог та високих досягнень на благо рідної України!

 

Більше фото на сторінці у facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора