ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття водогону в с.Ріпна

Дата: 03.07.2017 09:03
Кількість переглядів: 1270

Радісна подія відбулася 20 червня у селі Ріпна, тут урочисто було відкрито та освячено новозбудований водогін.
Проблема із питною водою для жителів Ріпни виникла кілька років тому, у зв’язку із посушливим літом та відсутністю дощів, які призвели до зникнення води у криницях, а нестача води для селян найбільш відчутна, адже їм потрібно дбати ще й про свої господарства.
Аби вирішити таке важливе питання, староста села А. Мельничук звернулася із клопотанням до міського голови Волочиської ОТГ Костянтина Черниченка та до керівництва ПП «Аграрна компанія – 2004», яке господарює на Ріпнянських землях.


Допомоги не довелося довго чекати. З бюджету Волочиської міської ОТГ були виділені кошти в сумі понад 1,9 млн. грн. на будівництво водогону. Також питання будівництва водогону у Ріпні вирішувалось у рамках угоди про соціальне партнерство із ПП «Аграрна компанія – 2004», яка обробляє тут землі.
Волочиська міська рада уклала договір з підрядною організацією ПП «Аграрна компанія – 2004» по виконанню робіт по будівництву централізованого водогону, завдяки чому всі роботи були виконано вчасно та якісно.
Роботи з будівництва водогону проводились у дві черги. Перший етап тривав у вересні-листопаді 2016 року, а другий – у травні – червні 2017 року. У селі 150 дворів, 14 вулиць протяжністю 9 кілометрів і відтепер скрізь там є водопостачання. Централізоване водопостачання, звичайно, проводилось тільки по вулицях, а до кожного двору жителі «підключались» самотужки. Але підрядна організація всебічно допомагала місцевим жителям у цьому, особливо літнім і самотнім людям. Варто зазначити, що до централізованого водопостачання приєднались усі двори села.
І ось, роботи завершено та настав день урочистого відкриття водогону.
З нагоди такої події до Ріпни завітали перший заступник Волочиського міського голови ОТГ О. Васильченко, генеральний директор Групи компаній «VITAGRO» П. Лабазюк, голова районної ради С. Пазюк, керуючий відділком ПП «Аграрна компанія – 2004» О. Клак, депутат Волочиської міської ОТГ від політичної партії «Поруч» С. Партута, представники благодійного фонду «Ми поруч», настоятель місцевого храму. Прийшли на урочистості і місцеві жителі.
Після урочистого вручення гостям запашного короваю, до присутніх звернулася староста села А. Мельничук, яка щиро подякувала від імені жителів громади за будівництво водогону міському голові Костянтину Черниченку, керівнику ПП «Аграрна компанія – 2004» Петру Лабазюку та керуючому відділком с. Ріпна Олександру Клаку.
Також до слова були запрошені перший заступник голови Волочиської міської ОТГ О. Васильченко, який окрім теплих слів, нагородив грамотами та грошовими винагородами осіб, які безпосередньо брали участь у будівництві водогону, а також генеральний директор Групи компаній «VITAGRO» П. Лабазюк, керуючий відділком ПП «Аграрна компанія – 2004» О. Клак, депутат Волочиської міської ОТГ від політичної партії «Поруч» С. Партута.
І ось настає урочиста мить, до пере різання символічної стрічки та урочистого відкриття водогону запрошується перший заступник голови Волочиської міської ОТГ О. Васильченко, генеральний директор Групи компаній «VITAGRO» П. Лабазюк та бригадир підрядної організації ПП «Аграрна компанія – 2004», яка будувала водогін С. Секретар.
А далі – щирі слова вдячності від місцевих жителів, освячення водонапірної вежі та, звичайно, пригощання присутніх запашним короваєм.
Будівництво водогону у Ріпній вкотре доводить, що будь-які проблеми людей спільними і злагодженими діями влади, громади та меценатів можна вирішити, потрібно тільки бажання, а воно, як видно на прикладі Ріпни, у міської влади ОТГ та інвесторів є.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора