ВОЛОЧИСЬКА МІСЬКА РАДА
офіційне інтернет-представництво
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фестиваль колядок та щедрівок

Дата: 27.01.2017 08:25
Кількість переглядів: 879

Фото без опису20 січня 2017 року за ініціативи міського відділу культури та туризму, підтримки Волочиської міської ради та благодійного фонду Народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч» в обрядовому залі міського центру культури та дозвілля «Гармонія» відбувся фестиваль колядок та щедрівок «Де святиться-веселиться свята Йорданівська водиця».
Протягом декількох годин багато творчих аматорських колективів Волочиської об’єднаної територіальної громади звеселяли своїм творчим натхненням усіх присутніх на цьому святі. Разом з культурною програмою виступів, проходив конкурс різдвяних страв, які представляли працівники закладів культури наших громад.
На чудове та мальовниче свято, із своєю програмою, завітали гості з театру «Писанка» (с.Мовчанівка, Підволочиської громади) та вокальний гурт «Сузір’я» (Наркевицької громади). Вже не вперше відвідувачі даного заходу мали змогу ознайомитися із звичаями святкування Різдва, традиційними стравами етнічних поляків, що проживають у Тарнорудській громаді.
26 колективів взяли участь в конкурсі «Страви щедровечірнього столу». Перше місце у фестивалі зайняв народний фольклорний-етнографічний колектив «Авратинські вечорниці» – керівник Тетяна Ворончіхіна, друге місце посів народний фольклорний ансамбль «Чухелянка» – керівник Володимир Шарий, а третє місце дісталося ансамблю польської пісні «Вянушек» – Тарнорудського сільського будинку культури.
Приємною підтримкою аматорам стали не лише щирі слова, але і подарунки від Волочиської міської ради та благодійного фонду «Ми поруч».
А завершився фестиваль фуршетом для гостей та його учасників від Волочиської міської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора